følelsesmæssige blokeringer

Bryd med dårlige vaner og mønstre du er træt af

Det er et meget personligt anliggende, hvad man finder, er en dårlig vane. Ofte er det andre der gør en opmærksom på, at man har den.

Måske er man enig, måske ikke – men beslutter du dig for at bryde den, at slippe af med den; så er det, at det kan opleves som noget nær umuligt på egen hånd.

Dårlige vaner

 • Side Navigation

Klik på “Gå til toppen af siden” ude til højre, for at komme tilbage hertil!

De fleste af os har én eller flere dårlige vaner, som måske er skadelige for helbredet, økonomien, det sociale liv eller andre væsentlige områder. Derfor er der god grund til at holde op – men hvordan?

Der findes ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål, men alligevel er der nogle bestemte faktorer, som ofte spiller ind.

Forstå dine dårlige vaner

I håbet om, at få os til at kvitte de dårlige vaner, har både samfundet og vores pårørende i årevis forsøgt at tale til vores dårlige samvittighed: “du er et dårligt forbillede for dine børn” eller “du kan dø af det dér” eller ”det er kun svage, der ikke magter at stoppe med at …”.

Det virker. I hvert fald får vi dårlig samvittighed… men det er bare ikke nok til, at få alle og enhver til at stoppe. Vi saboteres af vor underbevidsthed og – ja; af vores vaner.

Så vi fortsætter med den dårlige vane, mens vi tænker over “hvor dumt og svagt det er”, “hvor dårligt det er for andre”, “hvor tarveligt vi opfører os overfor os selv”, etc.

Mislykkede forsøg

I perioder gør vi måske et forsøg på at stoppe, men det er bare alt for svært, og snart vender vi tilbage til det gamle mønster (vanen). Ofte suppleret med en følelse af skam, skyld og vrede over ikke at være i stand til at kunne kontrollere og styre egen adfærd.

Her er lagt op til en ond cirkel hvor vi bebrejder os selv vores “regnorm af en rygrad”, så trøster vi os med vores dårlige vane… Så bebrejder vi os selv, etc., etc., etc..

At udfordre en dårlig vane kræver ud over motivation også konkrete redskaber og en strategi.

Farvel til vanen

Hvis du virkelig gerne vil af med en vane, så find ud af, hvad det er for en mission den har opfyldt i dit liv – indtil nu – og find en anden måde at opnå det på.

Den mest succesfulde metode til at slippe den dårlige vaner er faktisk at vende det du tror du ved om vaner; på hovedet!

Drop den dårlige samvittighed, og se dine dårlige vaner i et nyt lys: din vane er din ven!

Det lyder måske provokerende, at vanen har noget godt at byde dig, men prøv lige at tænke over det: –

 • En cigaret er som en god ven, der støtter dig når du er stresset eller presset.
 • En kop kaffe er som en god ven, der giver dig en god start på dagen og/eller sørger for, at du holder dagen igennem.
 • En pose slik er som en god ven, der hygger sig med dig foran fjernsynet, med en god bog eller dét vi forbinder med HYGGE.

Dårlige vaner, er kort sagt som en stor flok venner, der hjælper dig igennem dagen og livet. Og venner er da svære at undvære!

Hvis du mister en god ven, vil der være et stort savn, et tomrum. Det er præcis sådan det føles, når man prøver at kvitte dét vi kalder en dårlig vane.

Skal du så bare give los?

Nej, men hvad med at give vennen en ny funktion?

Behandling

Jeg kan med samtaleterapi hjælpe dig med at takle det bevidste- og ubevidste savn, give dit værktøjer der motivere til at ændre den / de vaner du ikke længere ønsker skal styre dit liv.

 • Du vil få styrket din evne til at sige fra overfor den gamle vane og vil blive i stand til at opbygge nye og positive mønstrer.
 • Vi rydder op i de følelser, der fastholder dig i vanen, du er træt af.
 • Vi finder de situationer, der har været årsag til, at den i det hele taget er opstået (den har haft en mission – den har givet dig noget – engang).
 • Vi finder ud af hvordan, hvornår og hvorfor din gamle vane fik lov til at blive en del af dit liv og jeg hjælper dig med at opløse de blokeringer, der indtil nu har hæmmet dig i at ændre din vane, til en ny og mere hensigtsmæssig.

Hypnoterapi er effektivt

Dårlige vaner brydes effektivt med terapi og hypnose. Både samtaleterapi og hypnoterapi er særdeles effektive til netop at bryde dårlige vaner.

Det er muligt at indarbejde nye mønstre og dermed tilbage erobrer styringen.

NB! Læs mere om rygestop og de lidt specielle omstændigheder hér: Rygestop

 • Terapi er ikke kun symptombehandling, men egentlig problemløsning. Samtidig sikres det, at du forebygger lignende problemer i fremtiden.
 • Hypnoterapi er en dybdegående behandlingsform, hvor du i trance kan bearbejde traumer og begrænsende overbevisninger fra sikker afstand.
 • Coaching er en velegnet og gennemprøvet teknik, til at få set på en problemstilling eller udfordring fra nye vinkler.
 • BWRT er en nyere behandlingsform, hvor man ikke er i hypnose, men arbejder i den dybeste del af hjernen.

Du kan læse mere om samtaleterapi, hypnoterapi, BWRT eller coaching via menubjælken øverst på siden. Jeg ser frem til at hører fra dig.

Præsentation af mig som behandler

Hvem er jeg – og er jeg den rette?

Indledende snak

Hos mig starter vi med en indledende snak. Jeg har ikke et sted du kan booke direkte.
Jeg skal vide at jeg kan gøre en forskel for dig – og du kan forhåbentligt få et indtryk af mig.

Hvis du har lyst til en indledende snak om det du går og tumler med, er du meget velkommen til at ringe til mig. Jeg træffes bedst mellem 10.00 og 20.00. Hvis der er telefonsvarer på, bedes du lægge navn og nummer, så kontakter jeg dig snarest muligt.

Kontakt mig

RING 25 33 12 58
E-MAIL Tville
En snak er helt uforpligtigende. Vi kan så aftale en tid, hvis du ønsker det.

NB! Kun jeg ser den mail. Ingen andre har tilgang. Men i disse GDPR tider (datasikkerheds regler), vil jeg bede dig om at undgå personfølsomme oplysninger i mailen.

Detaljer tager vi i telefonen, eller ved vores første session.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Tville

Vestergade 10 Baghuset
4600 Køge