Mareridt

Mareridt

Vi drømmer alle, og de fleste oplever mareridt – især i barndommen. Men nogen oplever også mareridt som voksne.

Der er ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor vi har mareridt. Den fremherskende teori er, at sindet bearbejder oplevelse fra dagen, fra fortiden og at den gør det uden logikkens filter.

Interessant er det – synes jeg – at det er nogle ”internationale mareridt”, altså drømme, hvor kun det kulturelle er anderledes.

Alle nationaliteter drømmer et mareridt, hvor de ’bliver forfulgt’ og vågner angste og af og til badet i sved.

Jeg kan huske at jeg blev forfulgt at en tyr og var millimeter foran dens spidse horn (sikkert en rest disney ;o). Jeg vågnede stortudende op og råbte på min mor. Andre steder på kloden forfølges man af en flok løver / en isbjørn / hyæne etc.

En anden fælleskulturel drøm er ’at falde’. Man falder og falder – og man vågner ved at være faldet ud af sengen – eller i sin send, med bankende hjerte og i total alarmberedskab.

Uanset. Det er svært at se noget som helst positivt ved mareridt. De stresser både sind og krop.

Bearbejdning af mareridt

Hos voksne er det oftere et trygheds- og styrke anker, der gør forskellen. Her er det min erfaring, at det er vigtige værdier der er blevet undertrygt.

I behandlingen opløser vi den angstfyldte følelse der oftest præger søvnsituationen og erstatter den med overskud og tryghed. Ofte skabes en ”skytsengel” – hos børn kan det være en superhelt eller bedstefar – der kan træde ind i drømmen og ”redde” det ud.

Bed mig ikke forklare hvordan det virker – kan bare sige, at det virker.

Præsentation af mig som behandler

Hvem er jeg – og er jeg den rette?

Indledende snak

Hos mig starter vi med en indledende snak. Jeg har ikke et sted du kan booke direkte.
Jeg skal vide at jeg kan gøre en forskel for dig – og du kan forhåbentligt få et indtryk af mig.

Hvis du har lyst til en indledende snak om det du går og tumler med, er du meget velkommen til at ringe til mig. Jeg træffes bedst mellem 10.00 og 20.00. Hvis der er telefonsvarer på, bedes du lægge navn og nummer, så kontakter jeg dig snarest muligt.

Kontakt mig

RING 25 33 12 58
E-MAIL Tville
En snak er helt uforpligtigende. Vi kan så aftale en tid, hvis du ønsker det.

NB! Kun jeg ser den mail. Ingen andre har tilgang. Men i disse GDPR tider (datasikkerheds regler), vil jeg bede dig om at undgå personfølsomme oplysninger i mailen.

Detaljer tager vi i telefonen, eller ved vores første session.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Tville

Vestergade 10 Baghuset
4600 Køge