Præstationsangst

Voksne, Børn, Teens & Unge

Præstationsangst og præsentationsangst hænger ofte sammen med skoletidens eksamensangst.

Når vi taler om angst, er det vigtigt at skelne den fra nervøsitet. Lidt “sommerfulge i maven” er måske dét der giver det sidste pift til præstationen, mens angst hæmmer, lammer og undertrykker. Angst er dermed ødelæggende for en præstation / præsentation.

Som ved eksamensangst, er det ofte nødvendigt at rydde op i dét, der ligger til grund for præstationsangst og dertil indarbejde nye ressourcer og stressforebyggende mønstre.

Det gode er, at så godt som alle kan lære at håndterer deres præstationsangst / præsentationsangst, og mange får endda kanaliseret den energi der har ligget i at være angst – over som en ressource til dét de kan og vil præster og præsenterer.

 

Præstationsangst

  • Side Navigation

Klik på “Gå til toppen af siden” ude til højre, for at komme tilbage hertil!

Symptomer er overvældende, da de både forekommer på det fysiske- og psykiske plan.
Typiske symptomer er som ved eksamensangst: hovedpine, mavepine, hjertebanken, svedige hænder, tørhed i munden, appetitløshed, kvalme, træthed, søvnløshed, koncentrationsbesvær, den ”sorte klap”, tristhed og negative tanker om sig selv og overbevisningen om egne (begrænsede) evner.

Forskellige grader


Præstationsangst og præsentationsangst er det nok de færreste, der helt er sluppet for. Men vi har oplevet følelsen i forskellig grade, for den eksisterer i grader.

For nogle bliver angsten en altoverskyggende og handlingslammende, tankehæmmende tilstand, hvor al aktivitet i forhold til både forberedelse eller eksamenslæsning bliver uoverskueligt og umuligt at tage sig sammen til.

Andre kan have en ubevidst mental strategi, der er i stand til at tage energien fra angsten med overspringshandlinger (vaske tøj, rydde op på loftet, læse avis mv.), hvorved den alligevel for forhindret dem i at forberede sig.

Angsten for angsten

Mange der har eksamens- eller præsentationsangst oplever, at når disse former for angst først har givet sig til kende en gang, bliver det værre fra gang til gang.

Angsten for angsten tager over. det gør den fordi psyken husker hvordan det var sidste gang – og gangen før – og alle de andre gange angsten har været aktiveret i systemet. Det er som om det ganger sig selv op og som om angsten for angsten, gør det værre..

Behandling

Der er ofte brug for at finde frem til strategi og metode, som er tilpasset den enkelte. Det kan være behandling kombineret med træning i præsentation / taleteknik, stressreducerende redskaber kombineret med behandling af dét der ligger bag.

Ved angst, er det ofte samtaleterapi og/eller hypnoterapi, der har hurtigst effekt. Det er en effektiv metode til at få dannet nye mønstre omkring et tema – fra sikker afstand af den ubehagelige følelse.

I mange tilfælde kan den angst der opleves i forbindelse med at læse eller gå til eksamen, være gammel angst fra fortiden, der aldrig er blevet bearbejdet og sluppet, og det kan være en god idé, at få gjort en ende på den.

I behandlingen arbejdes med at finde frem til årsagen, hele denne oplevelse og forberedelse til fremtidige præstationer – uden angst. Der arbejdes med at forandrer tankerne omkring dét at præsterer fra et ubehageligt-, til et behageligt mønster.

Hvis du vil en ændring, så er du velkommen til at kontakte mig for en coach- eller terapisession.

  • Terapi er ikke kun symptombehandling, men egentlig problemløsning. Samtidig sikres det, at du forebygger lignende problemer i fremtiden.
  • Hypnoterapi er en dybdegående behandlingsform, hvor du i trance kan bearbejde traumer og begrænsende overbevisninger fra sikker afstand.
  • Coaching er en velegnet og gennemprøvet teknik, til at få set på en problemstilling eller udfordring fra nye vinkler.Du kan læse mere om samtaleterapi, hypnoterapi, coaching og BWRT via knapperne i menubjælken øverst på siden eller Her

Præsentation af mig som behandler

Hvem er jeg – og er jeg den rette?

Indledende snak

Hos mig starter vi med en indledende snak. Jeg har ikke et sted du kan booke direkte.
Jeg skal vide at jeg kan gøre en forskel for dig – og du kan forhåbentligt få et indtryk af mig.

Hvis du har lyst til en indledende snak om det du går og tumler med, er du meget velkommen til at ringe til mig. Jeg træffes bedst mellem 10.00 og 20.00. Hvis der er telefonsvarer på, bedes du lægge navn og nummer, så kontakter jeg dig snarest muligt.

Kontakt mig

RING 25 33 12 58
E-MAIL Tville
En snak er helt uforpligtigende. Vi kan så aftale en tid, hvis du ønsker det.

NB! Kun jeg ser den mail. Ingen andre har tilgang. Men i disse GDPR tider (datasikkerheds regler), vil jeg bede dig om at undgå personfølsomme oplysninger i mailen.

Detaljer tager vi i telefonen, eller ved vores første session.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Tville

Vestergade 10 Baghuset
4600 Køge