PTSD behandling

Posttraumatisk stress udvikler sig til en psykisk lidelse hos en del af de, der har overlevet dybt traumatiske oplevelser.

Det kan være livstruende hændelser, krigshandlinger, tortur, voldtægt, overfald, bilulykker, naturkatastrofer, brand, terroristangreb, røveri, alvorlige og voldsomme ulykker  – eller været vidne til ovenstående.

Man kan også rammes af PTSD ved overgreb – psykiske som fysiske – i barndommen.

PSTD (Post Traumatisk Stress Disorder)

  • Side Navigation

Klik på “Gå til toppen af siden” ude til højre, for at komme tilbage hertil!

PTSD kan forveksles med en depression, dels fordi den meget ofte kan udløse en egentlig depression. PTSD ramte udvikler ofte et misbrug (selvmedicinering mod stress / angst / smerter etc.) og fører ofte til at den PTSD-ramte trækker sig fra familie og omgangskreds.

Det sker ved PTSD

PTSD er udviklet fra en form for kronisk alarmtilstand. Krop og sind reagerer, som var man stadig i den livstruende situation.

Ingen kan holde til et konstant stærkt forøget niveau af: adrenalin, kortisol, noradrenalin og andre stresshormoner.

Jeg plejer at kalde dem ”panik hormoner”. En PTSD ramt kaldte det engang ”som at være inde i en surrealistisk gyserfilm, der aldrig endte”. En anden: ”det er som om jeg har brændt nogle sikringer af i hjernen”…

Ofte lider man af flashback til oplevede krisesituationer. Ofte er flachback’ne kombineret med hukommelsestab / huller i hukommelsen, søvnproblemer, dybfølt vrede, angst, depression, koncentrationsbesvær – og ofte isolerer man sig.

Man føler sig anderledes, udenfor og isolere sig ofte, som følge af, at de sociale koder og sammenhænge føles akavet, vanskelige og ligegyldige.

Der er desværre en øget selvmordsrisiko.

Behandling

Det første er at skabe ro! Ro i kroppen, Ro i sindet – og derefter en bevidsthed om, hvad PTSD har gjort i sind og krop.

Ved at skabe accept af situationen, kan man arbejde med redskaber til at gøre noget ved situationen. Det kunne være træning af hjernen, kroppen, automat tanker, reaktioner, kognitive skemaer m.v.

På den måde fylder man op med styrker og værktøjer til at se på årsagen og træne i at slippe det.

Formålet er at genvinde selvrespekt, egen værdighed, tilbagevinde kontrol og styring gennem accept og evne, til at leve sit liv – med det oplevede i bagagen.

Det drejer sig om at behandle årsagen til PTSD og ikke symptomerne.

Ud over samtaleterapi benytter jeg BWRT (BrainWork Recurse Theraphy) som du kan læse mere om Her

Der er opnået enestående resultater med teknikken i USA.

Du har sikkert aldrig hørt om det. Jeg er pt. den 4. uddannelse Level II behandler. Teknikken kræver du er certificeret og erfaren terapeut.

Link

Præsentation af mig som behandler

Hvem er jeg – og er jeg den rette?

Indledende snak

Hos mig starter vi med en indledende snak. Jeg har ikke et sted du kan booke direkte.
Jeg skal vide at jeg kan gøre en forskel for dig – og du kan forhåbentligt få et indtryk af mig.

Hvis du har lyst til en indledende snak om det du går og tumler med, er du meget velkommen til at ringe til mig. Jeg træffes bedst mellem 10.00 og 20.00. Hvis der er telefonsvarer på, bedes du lægge navn og nummer, så kontakter jeg dig snarest muligt.

Kontakt mig

RING 25 33 12 58
E-MAIL Tville
En snak er helt uforpligtigende. Vi kan så aftale en tid, hvis du ønsker det.

NB! Kun jeg ser den mail. Ingen andre har tilgang. Men i disse GDPR tider (datasikkerheds regler), vil jeg bede dig om at undgå personfølsomme oplysninger i mailen.

Detaljer tager vi i telefonen, eller ved vores første session.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Tville

Vestergade 10 Baghuset
4600 Køge