Rygestop hypnose

Vil du stoppe – eller synes andre du burde?

Det er sådan set svaret på dét spørgsmål der afgør, om jeg kan anbefale dig at opsøge mig.

Rigtigt mange har haft succes med deres rygestop via hypnose (dvs. trance), men der er også mange, der ikke oplever en effekt.

Jeg bruger BWRT i stedet. BrainWork Recursive Theraphy er en ny form for dybdegående terapi – hvor man uden hypnose kommer ned i lag hvor vanen blev skabt – og man derfor også kan ændre på den og skabe en ny om ønsket.

Rygestop og rygeafvænning

 • Side Navigation

Klik på “Gå til toppen af siden” ude til højre, for at komme tilbage hertil!

Hvorfor lykkes rygestop for nogle og ikke for andre?

Ubevidst modstand

Efter min erfaring er det når vi synes vi vil stoppe for andres skyld, at det mislyskkedes.
Det betyder ikke, at der ikke kan være en meget stærk motivation for et rygestop, hvis man vil stoppe: fordi man vil være en god rollemodel for sine børn, vil stoppe for ikke at forværre en babys astma, vil stoppe fordi det generer ens partner – men gode og ædle motiver er bare ikke altid nok.

I mange tilfælde bliver vi som behandlere så blot en del af rygerens undskyldning i stedet for løsning:

“Se selv, jeg har prøvet hypnose og det virker ikke på mig, så jeg er et håbløst tilfælde”… (mellem linierne: nu har jeg prøvet for dín skyld, lad mig så ryge videre i fred) eller

“Jeg ville gerne stoppe, men behandleren var ikke dygtig nok, det virkede ikke, så jeg er dømt til at være ryger”… (mellem linierne: det er andres skyld, jeg ville ellers gerne, stakkels mig, og lad mig så ryge i fred).

Er du ryger og læser dette, så er det måske hér du overvejer at skælde mig ud – men tænk lige efter; det “rammer” dig jo kun, hvis der er noget rigtigt i det…

Stærke overbevisninger

En anden grund til at et rygestop mislykkes kan være, hvis der dybt ned i det ubevidste, gemmer sig en overbevisning om, at værdien af at ryge er så meget større, end fordelene ved at lade være.

Jeg har haft klienter der i trancen fandt ud af, at de havde en overbevisning der lød: “Ryg eller dø af stress” – hvis en del af dig opfatter dette som en ubestridt sandhed – så er du altså oppe mod stærkere kræfter end man skal kæmpe med alene.

En terapeut kan hjælpe dig med af afdække overbevisninger og finde frem til dem der begrænser dig – og hjælpe dig med, at lade de overbevisninger der støtter dig, få overtaget.

Bevidst vilje

Den person der er parat til at få hjælp med at sige farvel til alt dét rygning har givet dem en meget stor chance for succes. (Der har jo været en god grund til at man er fortsat med at forgifte sig selv – og andre – længe efter man ved, at det er dødbringende.

Rygning har givet rygeren noget.

Dén der er parat til selv at tage ansvaret for sit rygestop, er også den der lykkes med det!

Er du parat

Om man er parat til at tage afsked med sin “rygeven” (rygevane) er man ikke altid selv klar over. Det kan jeg hjælpe dig til at finde ud af.

Men er det en næsten tårevædet afsked med en farvelsmøg på dørtrinet til min praksis – så er tegnene ikke for gode…

Det svare lidt til det ædegilde, man som overspiser kan kaste sig ud i, aftenen før man har besluttet sig for en slankekur… Overspisningen får blodsukkeret til at tænde af, for derefter at falde lige så drastisk, hvilket gør “sukker-abstinenserne” så stærke, at chancen for at det lykkedes at indlede kuren, er meget tæt ved 0.

– og ja, jeg har selv været der…

Motovation

Men hvad så, hvis man ved med sig selv at man vil og bør kvitte smøgerne, men er bange for, at man vil savne dét at ryge så forfærdeligt (efter et godt måltid / når man lige skal have en stund for sig selv / pausen i rygergruppens fællesskab).
Kan hypnose så ikke “hjernevaske” behov, vane og adfærd væk?

Nej, hypnose (terapeutisk trance) er ikke hjernevask, men fordre et samarbejde mellem hynoterapeut og klient, hvor klienten har det hårdeste arbejde. Det er klienten der skal sige farvel til en ven og støtte – en rygeven og en vane…

Før klienten via terapeuten har fundet ud af: – hvad rygning har givet denne hidtil, – har fundet sin indre accept af, at dette kan opnås på andre måder (og hvilke), – før klienten har fundet en ny og sundere overbevisning der kan støtte; så vil hypnoterapi – efter min overbevisning og erfaring – ingen effekt have. Derfor arbejder jeg efter nedenstående model:

Behandling

De tre trin til rygestopsucces

 • Afklaring af målet for rygestoppet og afdækning af det tankemønster (overbevisninger) der har bibeholdt vanen samt hvad hvad rygning har givet én
 • Indre accept af bevidstheden om, at rygning blot er en adfærd – ikke ens identitet.
 • Indarbejdelse af reskaber til at erstatte rygning med en ny overbevisning og dermed evnen til bevidst – og ubevidst – at vælge en sundere adfærd.

Hvorfor virker det?


Ovenstående model er en kombination af samtaleterapi, hypnoterapi og coaching.

 • Terapi er ikke kun symptombehandling, men egentlig problemløsning. Samtidig sikres det, at du forebygger lignende problemer i fremtiden.
  Jeg kombinerer med BWRT i en session for sig selv.
  BWRT – Læs mere Her
 • Hypnoterapi er en dybdegående behandlingsform, hvor du i trance kan bearbejde traumer og begrænsende overbevisninger fra sikker afstand.
 • Coaching er en velegnet og gennemprøvet teknik, til at få set på en problemstilling eller udfordring fra nye vinkler.

Præsentation af mig som behandler

Hvem er jeg – og er jeg den rette?

Indledende snak

Hos mig starter vi med en indledende snak. Jeg har ikke et sted du kan booke direkte.
Jeg skal vide at jeg kan gøre en forskel for dig – og du kan forhåbentligt få et indtryk af mig.

Hvis du har lyst til en indledende snak om det du går og tumler med, er du meget velkommen til at ringe til mig. Jeg træffes bedst mellem 10.00 og 20.00. Hvis der er telefonsvarer på, bedes du lægge navn og nummer, så kontakter jeg dig snarest muligt.

Kontakt mig

RING 25 33 12 58
E-MAIL Tville
En snak er helt uforpligtigende. Vi kan så aftale en tid, hvis du ønsker det.

NB! Kun jeg ser den mail. Ingen andre har tilgang. Men i disse GDPR tider (datasikkerheds regler), vil jeg bede dig om at undgå personfølsomme oplysninger i mailen.

Detaljer tager vi i telefonen, eller ved vores første session.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Tville

Vestergade 10 Baghuset
4600 Køge