Billeder på gulv med portræt og tekst om fobier

Fobier

Nogle gange ved man ikke præcist hvad det er der trykker én – måske er det svært at sætte ord på. Andre gange er man overbevist om årsagen, hvor der alligevel stikker noget helt andet under.

Der findes ca. 500 navngivne fobier.

2-6% af befolkningen menes at lide af den ene eller den anden form for fobi. Flest kvinder er ramt.

Ved fobiske angstanfald, optræder angsten i særlig situationer eller i mødet med en bestemt ting – der ikke indebære en reel fare.

Den ramte vil ofte opleve hjertebanken, svimmelhed, åndenød og sved. Der kan opstå en frygt for af dø eller at miste forstanden og afmagt.

De fleste kan huske at de har været – eller er – bange for noget. Det kan være tandlægen, slanger, højder eller andet. De fleste ’skrækker’ går over med alderen. Men for nogen, er angsten blivende – eller dukker op igen; og ofte meget voldsomt.

Forbier er ”i familie” med angst’er og skræk’ker. De adskiller sig alle fra ’Frygt’ ved at være noget mere uspecifik og ofte uforståelig – også for den ramte selv.

  • Angst – “Hverdagsangst” er en fobi for ting, dyr eller situationer – som er næsten umulige at undgå i hverdagen; hunde, mennesker, bakterier, elevatorer m.v.
  • Angst kan også være for mere specielle situationer. Hvis det bliver meget livsstyrende, taler vi om ’Generaliseret angst’ og så er vi i ”diagnose land”.
  • Fobier – Edderkoppe-fobi, fugle fobi, fly fobi, klaustrofobi (små / lukkede rum), fobi for bier, åbne pladser, forsamlinger etc.
  • Skrækker – vandskræk, mørkeræd, højdeskræk eller lignende.

Ved en fobi er frygten ude af proportion med virkeligheden og har ofte store konsekvenser for den ramte og opleves både som forfærdeligt og skamfuldt. Det opleves ”som en alt opslugende følelse af afmagt og angst” som en klient engang beskrev følelsen.

Angsten bliver utroligt begrænsende for den ramtes livsudfoldelse. Man begynder (naturligt nok) at undgå de situationer eller ting, man har en fobisk reaktion på.

Helt naturligt vil man prøve at undgå, det man har en fobisk reaktion overfor. Men på et tidspunkt bliver situationen måske uholdbar – og så kommer folk for at blive fobien kvit.

Bearbejdning af fobier

Visse emner bearbejdes bedst ved hjælp af samtaleterapi, andre med hypnoterapi, andre igen med coaching. Ofte er en kombination mest effektivt.

Lidt ”for sig selv” er der BWRT (Brainwork Recursive Theraphy), som er en dybdegående behandlingsform, der har sin egen specielle ramme.

BWRT er effektivt til bl.a.: angst, fobier, stress, vrede etc….

Terapiformen aftales altid forud for behandlingen.

Præsentation af mig som behandler

Hvem er jeg – og er jeg den rette?

Indledende snak

Hos mig starter vi med en indledende snak. Jeg har ikke et sted du kan booke direkte.
Jeg skal vide at jeg kan gøre en forskel for dig – og du kan forhåbentligt få et indtryk af mig.

Hvis du har lyst til en indledende snak om det du går og tumler med, er du meget velkommen til at ringe til mig. Jeg træffes bedst mellem 10.00 og 20.00. Hvis der er telefonsvarer på, bedes du lægge navn og nummer, så kontakter jeg dig snarest muligt.

Kontakt mig

RING 25 33 12 58
E-MAIL Tville
En snak er helt uforpligtigende. Vi kan så aftale en tid, hvis du ønsker det.

NB! Kun jeg ser den mail. Ingen andre har tilgang. Men i disse GDPR tider (datasikkerheds regler), vil jeg bede dig om at undgå personfølsomme oplysninger i mailen.

Detaljer tager vi i telefonen, eller ved vores første session.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Tville

Vestergade 10 Baghuset
4600 Køge