modløshed

Modløshed, magtesløshed, afmagt… det er, når man har givet op.
Der er mange versioner af modløshed, men for de fleste ligger det tæt op af at være energiforladt, trist og udbrændt. Og derved; tæt op af Stress og Depression.

Det er derfor vigtigt at tage fat i tide – for jo nemmere er det at vende tilbage til overskudssituationen igen.

Modløshed / Tristhed

  • Side Navigation

Klik på “Gå til toppen af siden” ude til højre, for at komme tilbage hertil!

Er det psykisk? Skal man gøre noget ved det? 

– og orker man det…

Om der skal gøres noget, det kommer an på, om du trods alt kan klare de vigtige hverdagssituationer: Kan du klare jobbet og familien?
Jeg lader lægen stille diagnoser – men har du sikret dig, at der ikke ligger noget fysisk bag følelsen, så lad os se på det sammen.

Ordene ’modløshed’, ’energiforladt’ og ’udbrændt’ er jo egentligt meget beskrivende for tilstanden.

Modet til at handle er væk, energien har forladt én og ilden er brændt ud – usikkerhed, tomhed og asken, ligger tilbage, hvor der før var initiativ, engagement og energi.

Symptomer på modløshed

Man behøver ikke nødvendigvis være deprimeret, når man føler sig modløs, magtesløs eller trist, men erfaringsmæssigt er der nogle sammenfaldende kendetegn:

  • Du har gennem længere tid gabt over for meget.
  • Du har overhørt både de indre- og ydre signaler – f.eks. hovedpine, maveproblemer, træthed, uvant klodsethed, humørsvingninger, glemsomhed, let til tåre
    – og måske brugt “selvmedicinering” (som mad, slik, vin, øl, spiritus eller smertestillende piller).
  • Du har, så at sige, ”brændt dit lys i begge ender”.

Typiske symptomer der kræver handling

Læg mærke til om du sover dårligt, ikke føler dig udhvilet selv om du har sovet mere end 8 timer.

Måske kan du ikke falde i søvn før ud på morgenen, din appetit svinger og du bliver mere kort for hovedet over for dine omgivelser. Små ting kan irritere dig voldsomt og du har svært ved at slappe af.

Ovenstående resulterer normalt i, at andre begynder at vrisse af dig – og så starter den onde cirkel, hvor modløshed, opgivenhed, tristhed og udbrændthed kan føre til dét der er mere alvorligt.

OVERSKUD – JA TAK!

Når vi har overskud, kan vi klare uventede situationer og belastninger uden særlig besvær. Men har man det skidt med sig selv, kan problemerne opfattes som truende og uoverkommelige og medføre modløshed og handlingslammelse.

Behandling af modløshed

Det første man skal gøre, er at analysere situationen. Hvad kan der gøres, så noget ændrer sig?

Problemet med modløshed er, at det næsten ikke er til at overkomme for den modløse. Hér kan en god terapeut hjælpe til at få sat af, få brudt og vendt retningen i spiralen.

En depression udvikle sig over tid, typisk 2-3 måneder, så det er vigtigt at forsøge at stoppe det så tidligt som muligt, fordi depressionen dermed bliver lettere at behandle.

Med samtaleterapi og/eller hypnoterapi kan du på en nænsom men effektiv måde, se på årsagen(årsagerne) til at modløsheden er indtrådt, få brudt mønstret og vendt spiralen. Med elementer fra coaching kan du få genskabt struktur og retning.

Du er meget velkommen til at kontakte mig på mail eller telefon, hvis du har behov for hjælp til at få ændret på situationen.

  • Terapi er ikke kun symptombehandling, men egentlig problemløsning. Samtidig sikres det, at du forebygger lignende problemer i fremtiden.
  • Hypnoterapi er en dybdegående behandlingsform, hvor du i trance kan bearbejde traumer og begrænsende overbevisninger fra sikker afstand.
  • Coaching er en velegnet og gennemprøvet teknik, til at få set på en problemstilling eller udfordring fra nye vinkler.

Du kan læse mere om samtale terapi og hypnoterapi eller coaching via knapperne i menubjælken øverst på siden.
Eller læse mere om beslægtede emner under ‘Depression‘ eller ‘Energitab / Træthed’ .

Præsentation af mig som behandler

Hvem er jeg – og er jeg den rette?

Indledende snak

Hos mig starter vi med en indledende snak. Jeg har ikke et sted du kan booke direkte.
Jeg skal vide at jeg kan gøre en forskel for dig – og du kan forhåbentligt få et indtryk af mig.

Hvis du har lyst til en indledende snak om det du går og tumler med, er du meget velkommen til at ringe til mig. Jeg træffes bedst mellem 10.00 og 20.00. Hvis der er telefonsvarer på, bedes du lægge navn og nummer, så kontakter jeg dig snarest muligt.

Kontakt mig

RING 25 33 12 58
E-MAIL Tville
En snak er helt uforpligtigende. Vi kan så aftale en tid, hvis du ønsker det.

NB! Kun jeg ser den mail. Ingen andre har tilgang. Men i disse GDPR tider (datasikkerheds regler), vil jeg bede dig om at undgå personfølsomme oplysninger i mailen.

Detaljer tager vi i telefonen, eller ved vores første session.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Tville

Vestergade 10 Baghuset
4600 Køge