Skoletræt

Skoletræt!

At være træt af skolen, uddannelsen, lærepladsen m.v. er en tilstand som de fleste forældre kan huske de selv har oplevet på et tidspunkt.

Heldigvis klare mange sig igennem og får afsluttet deres skole / uddannelse / læretid; men et uhyggeligt stort antal gør ikke.

Før der ikke er andre udveje end at droppe ud – for ikke at blive smidt ud, er der måske en mulighed for at coaching og/eller terapi kan skærpe fokus, genskabe motivationen og åbne op for alternativer. At være skoletræt er noget, de fleste kan coaches igennem!

Skoletræt / Studietræt / Læsetræthed

  • Side Navigation

Klik på “Gå til toppen af siden” ude til højre, for at komme tilbage hertil!

Hvad handler det om

Det kan være svært at sætte fingeren på, hvad der afgør, om den unge kan klare den selv, når den unge er skoletræt, eller kan have gavn af en udefrakommende – og dermed neutral – persons støtte.

Måske er det for meget festeri, for meget computerspil, for lidt søvn, kærester, præstationsangst, magtesløshed (f.eks. ved dårlig kemi med en eller flere lærere). At være skoletræt kan være modstand mod at tage ansvar, oprør mod følelsen af læres eller forældres forventninger, frygt for nederlag, gruppepres, en blanding af flere temaer, m.v.

Det kan også handle om at den unge lige p.t. er vildt optaget af noget andet, og derfor virker ret uimodtagelig for forældres, læreres eller mesters velmenende råd og vejledning.

Hvad kan man gøre

Indgangsvinklen er oftest coaching. Coaching kan hjælpe til at afdække og frigøre personen fra problemstillinger, dilemmaer og begrænsende overbevisninger.

Coaching er ligeledes en god metode til at skabe bevidsthed om sine mål og genfinde modtivation.

Hvis den unge – evt. først under coachingen – finder ud af, at det handler om f.eks.  eksamensangst, mistrivsel socialt, angst eller lignende; så er det vi skal snakke terapi.

Terapi er en effektiv måde at få ryddet op i ting som man ikke engang varr bevidst om, begrænser én. Er det en mildere depression (lidt misvisende af mange kaldt “ungdomssløvsind”) så er behandling med terapi faktisk nødvendig.

Det vigtige er, at den unge finder ind til, hvad det er der dræber motivationen, og derpå genfinder viljen og de ressourcer der skal til for at vende billedet og ikke mindst: føler sig i stand til at tage et velovervejet valg – OG fravalg.

Et samarbejde

Et succesfuldt forløb kræver selvfølgelig at den unge er motiveret for, at der skal ske en forandring. Men jo, jeg har da siddet med unge i min praksis, som startede med at sige; “Jeg er her kun fordi min mor tvang mig, så nu kan hun få lov at betale, ka´ hun!” Det er også ok ;o) for så får vi en snak om dét, og så går det som regel helt fint dérfra.

Som coach og terapeut går jeg ind og løser op for de blokeringer som forhindre den ugens overblik, motivation eller fokus.  Det sker som oftest, som en kombination mellem coaching, samtaleterapi og hvis den unge synes det kan være spændende: hypnoterapi.

  • Terapi er ikke kun symptombehandling, men egentlig problemløsning. Samtidig forebygges det, at lignende problemer opstår i fremtiden.
  • Hypnoterapi er en dybdegående behandlingsform, hvor man i trance kan bearbejde traumer og begrænsende overbevisninger fra sikker afstand.
  • Coaching er en velegnet og gennemprøvet teknik til at få set på en problemstilling eller udfordring fra nye vinkler.

Du kan læse mere om samtale terapi og hypnoterapi eller coaching via knapperne i menubjælken øverst på siden.

Præsentation af mig som behandler

Hvem er jeg – og er jeg den rette?

Indledende snak

Hos mig starter vi med en indledende snak. Jeg har ikke et sted du kan booke direkte.
Jeg skal vide at jeg kan gøre en forskel for dig – og du kan forhåbentligt få et indtryk af mig.

Hvis du har lyst til en indledende snak om det du går og tumler med, er du meget velkommen til at ringe til mig. Jeg træffes bedst mellem 10.00 og 20.00. Hvis der er telefonsvarer på, bedes du lægge navn og nummer, så kontakter jeg dig snarest muligt.

Kontakt mig

RING 25 33 12 58
E-MAIL Tville
En snak er helt uforpligtigende. Vi kan så aftale en tid, hvis du ønsker det.

NB! Kun jeg ser den mail. Ingen andre har tilgang. Men i disse GDPR tider (datasikkerheds regler), vil jeg bede dig om at undgå personfølsomme oplysninger i mailen.

Detaljer tager vi i telefonen, eller ved vores første session.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Tville

Vestergade 10 Baghuset
4600 Køge