Signatur styrker – tag testen

VIA institute ‘Karakter- og Signatur- styrke’ test

Styrketesten bygger på studiet i Positiv psykologi og giver klarhed på dine; Værdier, Afklaring, Motivation og Progression = udvikling. Den baserer sig på antagelsen om, at vi trives, er mest tilfredse og arbejder bedst, når vi får lov til at bruge vores stærkeste sider.

Styrketesten er udviklet af grundlæggeren af den psykologiske forskningsretning ’Positiv psykologi’: Martin Seligman.
Sammen med Christoffer Peterson har han udviklet en test, som afdækker vores karakteristiske styrker.

 

De 24 karakter styrker

Testen er udarbejdet af Via Survey Institute, med afsæt i Positiv psykologi. Nederst er der et link til den gratis test, som kan tages på dansk.
Resultatet af styrketesten er en rangordnet oversigt over 24 styrker (personlige karakteristika) vi alle har – som er mellem-menneskelige og globale.

 

De 5 øverste styrker er dem, du bruger helt naturligt. Det er dem, man kalder ’signatur styrker’.

De andre styrker har du også i dig, men du bruger dem måske ikke så ofte – eller med samme selvfølge. Det behøver ikke at betyde, at du er dårlig til at anvende dem, men at det måske kræver lidt mere af dig, at trække på dem.

 

Hvad er dine 5 stærkeste styrker?

Hvis du en dag blev spurgt: – ”hvad er dine 5 stærkeste styrker?”, er det de færreste der kan svare. Men der er utallige fordele ved at kende sine helt personlige styrker – og dét man kunne kalde ”sit personlige ’styrke hierarki’”.

Det er fedt at blive bekræftet i hvad man er god til – men faktisk lige så vigtigt, at kende de styrker man ikke er opmærksom på – de 5 man prioriterer lavest.
De kan være egentlige ”blind spots” – altså styrker du overhovedet ikke bruger; og som du kunne have stort udbytte af, at sætte i spil.

 

 

Vigtig pointe: Der er forskel på styrker og færdigheder

At kunne: bage, programmere, køre på cykel – det er ’færdigheder’- ikke styrker. For at finde frem til dine styrker, skal du dykke et lag dybere og spørge dig selv: – ”hvad gør mig god til netop denne ’færdighed’?

Ex: du er god til at bage!
– Hvilke styrker gør dig god til at bage?

Jeg ved hvorfor jeg ikke er god til at bage; Jeg holder mig ikke til opskriften. Jeg går ikke op i at afmåle præcist. Jeg får ofte ”gode idéer” undervejs til “forbedring” af opskriften ;o) Hvilket resulterer i et rugbrød så bastant, at det kunne slå en død mand ihjel…
– Så er du god til at bage, så må du besidde værdien ’disciplin til at følge en struktur’, ’holde fokus’ og kunne ’se værdien i at ”kunne selv”’ og måske en ambition om, at ’gøre det bedre end bageren’… Men det kan selvfølgelig også være, at du er god til at bage fordi du har øvet dig i årevis…

 

Stædig eller vedholdende?

Dog er det alligevel styrker, der har været på spil. Så må ’vedholdenhed’ være en højt prioriteret styrke. Det kan tilmed være, at din hjerne bobler over med gode idéer til mesterværker og du har let tilgang til styrken ’kreativitet’.

 

Hvorfor kende sine styrker

Når du kender dine styrker, så bliver du bedre til at lade det der virker fylde!

Rigtigt mange har en tendens til at fokusere på det der IKKE lykkes, det de ikke er gode til, dét de mangler eller gør forkert – og på, hvad andre tænker om dem.

  • Hvis du bliver bevidst om dine styrker, er det lettere at fokusere på succeser; små, store, bitte små, kæmpe. Det vil gøre dig gladere, styrke dit selvværd og motivere dig til at give plads til dét du kan lide.
  • Det bliver meget lettere at træffe valg – og gode valg = gode for dig.
  • Styrkerne er gode at kende i modgang. Og hvis du får dine 3-5 ”blind spot’s” (de styrker du har, men overhovedet ikke sætter i spil) i arbejde – vil du kunne overkomme meget.
  • Du bliver et gladere menneske.Det lyder jo som en mirakelkur – i know ;o) – men når du handler i overensstemmelse med dine værdier og styrker, så bliver livet lettere.

 

Positiv psykologi sætter fokus på styrker frem for svagheder

Ved at blive bevidst om dine personlige og karakteristiske styrker – samt; målrettet bruge dem på de vigtige områder af vores liv – kan du bringe mere glæde ind i dit arbejde, dine  relationer
– dit liv.

Tag testen

  • Vælg: Free
  • Vælg sproget: dansk (det gør en stOr forskel, at du tager testen på dit modersmål)
  • Du skal registrere dig med: navn, alder, mailadresse og land da det – anonymiseret – indgår i den videre forskning. Validiteten kræver at man har data på deltagerne.
  • a) mailen bekræfter at du er dig – og det er til dén at testresultatet sendes til.
  • b) din besvarelse indgår i forskning.
  • c) du vælger et password (skriv det ned ;o).

VIA Institute sender også gode nyhedsbreve (ca. en gang i kvartalet) og du kan jo bare framelde, hvis du ikke finder den relevante.
Jeg finder det godt, lige at blive mindet om, at jeg skal huske at sætte mine styrker i spil.

 

 

Udvidet analyse
sæt farve på dine styrker Hvis du vil have alle nuancerne med

Hvis du vil have hjælp til at analyserer din testresultater og måske ønsker at flytte nogle af de styrker der står nederst, op, i prioritering – eller sætte nogle af dine blind spots i spil, er du velkommen til at kontakte mig.

 

Link til test

https://www.viacharacter.org/account/register

I Signatur styrke testen, finder du du dine ‘karakter styrker’, dine Signatur s tyrker.

Da din besvarelse af Signatur styrke testen indgår i universitetsforskning, skal du registrerer dig på forsiden.

Vælg sprog oppe til venstre. Vælg ‘free survey’, oppe til højre.

(VIA institute  opdaterer siden, så der kan være periodevis besværligheder, med at komme ind på siden. Så tast blot: www.viacharacter.org og vælg ‘Survey’)

 

PS! Gem dit Signatur styrke – testresultat på din computer og print den. Den er god at have liggende og kikke på, af og til.

 

Mere om positiv psykologi

Du kan læse mere om Martin Seligman og hans begreb: Authetic happiness her:

https://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/ 

 

Du kan læse mere om behandlinger med afsæt i positiv psykologi Her